(0 Reviews)

Iskoristi vaučer!

BIJELJINA, TRŠIĆ, TRONOŠA, LELIĆ, ĆELIJE, BEOGRAD, RAKOVICA vaučer + 110 KM U TRI RATE 25 – 27. jun 2021. godine DVA NOĆENJA HOTEL 4* BEZ…

From KM110.00
Duration:
N/A

Ohrid 23-26.04.2021.

OHRID, BISER BALKANA OD 139 KM U TRI RATE 23.04 – 26.04.2021. godine Dan I (23.04., petak): Krećemo iz Trebinja u 20:00 sa stajališta ispred…

From KM139.00
Duration:
N/A

Višegrad, Ovčarsko-Kablarski manastiri i Čajniče 23-25.10.

SA OVČARA I KABLARA
VIŠEGRAD, ČAJNIČE
vaučer + 70 KM u dvije rate
23 – 25. oktobar 2020. godine
DVA NOĆENJA

Dan I (23. oktobar, petak):
Krećemo iz Trebinja u 15:00 sa stajališta ispred Agencije. Putujemo preko Bileće, Gacka, Foče uz usputne pauze po želji putnika. Stižemo u Višegrad i smještamo se u hotel u centru Višegrada. Posle kratkog predaha, obilazimo most Mehmed paše Sokolovića, spomenike Ivi Andriću, Mehmed paši Sokoloviću, sv. Makariju Sokoloviću, kao i Andrić grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan II (24. oktobar, subota):
Doručak. Polazak u 08:00 (nosimo lanč pakete za ručak bez doplate). Po želji birate da li dan da provedete u Višegradu, na Zlatiboru ili obilazeći Srpsku Svetu Goru – manastire Ovčarsko-Kablarske klisure i Ovčar Banju.
Jedna od najljepših klisura Srbije nalazi se na Zapadnoj Moravi, između planina Ovčar i Kablar. Pod Kablarom je i ljekovita banja, a sa obje strane rijeke nalazi se deset manastira po kojima je cijeli kraj dobio ime Srpska Sveta Gora.
Putnici koji izlaze na Zlatiboru imaće cjelodnevno slobodno vrijeme za uživanje, a vodič koji nastavlja sa putnicima ka manastirima blagovremeno će javiti vrijeme povratka u Višegrad.
Posle obilaska vraćamo se u hotel u Višegradu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan III (25. oktobar, nedelja):
Doručak. Slobodno vrijeme. Polazak ka Čajniču čuvenom po svojim svetinjama – crkvama koje su tik jedna uz drugu, i čudotvornoj ikoni Bogorodice – čajničkoj Krasnici, jednoj od najpoštovanijih ikona u pravoslavlju.
Nastavak putovanja ka Trebinju uz usputne pauze po potrebi putnika.
Dolazak u Trebinje u večernjim časovima. Kraj programa.

CIJENA: vaučer + 70 KM U DVIJE RATE
ili 170 KM u tri rate ukoliko ste već iskoristili vaučer

Cijena uključuje:
– prevoz minibusom/autobusom turističke klase
– dva noćenja sa doručkom u hotelu 3* u centru Višegrada
– usluge turističkih vodiča
– obilazak Višegrada
– posjeta Zlatiboru/manastiri Ovčarsko-Kablarske klisure
– posjeta Čajniču
– turističke takse
– putno-zdravstveno osiguranje

Cijena ne uključuje:
– individualne troškove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
• Prilikom prijavljivanja je obavezno ponijeti ličnu kartu kako bismo Vam pomogli oko prijave za turistički vaučer RS. Zaključujemo ugovor o putovanju, uplaćuje se cjelokupan iznos ili rata od 35 KM, a preostalih 35 KM najkasnije do 20.11.2020. godine.
• U slučaju da ste već iskoristili turistički vaučer, cijena je 170 KM i možete je platiti u tri mjesečne rate.
Pravo na turistički vaučer imaju svi punoljetni građani Republike Srpske.


NAPOMENE
• Rok za prijavljivanje je najkasnije jedan dan prije polaska na putovanje ili do popune mjesta. Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 15 putnika.

065 946 187 *** 065 400 254 *** 059 260 400 Preobraženska bb Trebinje (prekoputa Marketa)

From KM70.00
Duration:
3 Days

Stopama Cara Lazara 01-04.10.

STOPAMA CARA LAZARA
01 – 04. oktobar 2020. godine
DVA NOĆENJA

Dan I (01. oktobar, četvrtak veče):
Krećemo iz Trebinja u u večernjim časovima sa stajališta ispred Agencije. Putujemo preko Bileće, Gacka, Foče, Višegrada uz usputne pauze po želji putnika i kratka zadržavanja na graničnom prelazu.

Dan II (02. oktobar, petak):
U jutarnjim časovima stižemo u Manastir Đunis, ženski manastir u blizini Kruševca. Predanje o čudotvornoj vodi manastira Đunis potiče još iz 1898. godine kada se Bogorodica prikazala trinaestogodišnjoj djevojčici, pred kojom se tada otvorio izvor. Majka Božija ga je blagoslovila i prorekla da će liječiti bolesne. Manastir Đunis sa Crkvom Pokrova Presvete Bogorodice osvetio je patrijarh srpski Pavle. Čudesna iscjeljenja izvorske vode od manastira Đunis načinila su pravo mjesto hodočašća. Nakon obilaska manastira Đunisa krećemo ka još jednom čudotvornom manastiru, Manastiru Svetog Romana koji spada u najstarije manastire na prostoru Srbije i jedan je od malobrojnih koji su podignuti prije Nemanjića. Grob Svetog Romana Sinaita sa moštima i danas se nalazi u manastiru. On se poštuje kao čudotvorac i iscjelitelj. Zatim odlazimo do obližnjeg sela Gornji Adrovac gdje obilazimo „šarenu“ ili rusku crkvu, odnosno crkvu Sv. Trojice. Crkva je podignuta 1903. godine na mjestu gde je u srpsko–turskom ratu iz 1876. godine kao dobrovoljac poginuo ruski pukovnik Nikolaj Nikolajevič Rajevski, po kome je Tolstoj oblikovao lik Vronskog u romanu „Ana Karenjina“. U narodu je poznata kao „šarena crkva“ ili „crkva ljubavi“ ili ruska crkva, a podignuta je po planovima i priloženim sredstvima grofice Marije Rajevske.
Potom idemo do Kruševca.
Smještaj u apartmane. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan III (03. oktobar, subota):
U jutarnjim časovima obilazimo crkvu Lazaricu, najstarije i najvrednije kulturno dobro u gradu. Podigao ju je knez Lazar kao pridvornu crkvu svoje novosagrađene prestonice u slavu prvog sina Stefana, nasljednika prestola. Ispred ove crkve osveštana je srpska vojska pred polazak na Kosovo. Potom obilazimo kompleks Lazarev Grad, spomenike knezu Lazaru i kneginji Milici, Donžon kulu, Knežev dvor, stare česme, galeriju Milića od Mačve.
Potom obilazak čuvene fabrike „Rubin“, najvećeg proizvođača grožđa, vina i žestokih alkoholnih pića u Srbiji, uz mogućnost degustacije vina, a zatim nastavak putovanja ka Vrnjačkoj banji i dolazak u popodnevnim časovima.
Smještaj u apartmane, slobodno vrijeme i noćenje.

Dan IV (04. oktobar, nedelja):
U jutarnjim časovima obilazak promenade sa Mostom ljubavi, Vrapca, Japanskog vrta. Slobodno vrijeme. Obilazak Manastira Žiča.
Nastavak putovanja ka Trebinju uz usputne pauze i kraća zadržavanja na graničnim prelazima.
Dolazak u Trebinje u večernjim časovima.

CIJENA: 145 KM U DVIJE RATE

Cijena uključuje:
– prevoz minibusom/autobusom turističke klase
– dva noćenja u apartmanima u Kruševcu i Vrnjačkoj Banji
– turističke takse
– ulaznice u znamenitosti i ostale lokacije navedene u programu
– usluge turističkih vodiča
– putno-zdravstveno osiguranje

Cijena ne uključuje:
– individualne troškove
– doplatu za 1/1 sobu u iznosu od 50 KM
– degustaciju pića u fabrici „Rubin“

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
• Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se 70 KM, a preostali iznos od 75 KM najkasnije do 01.11.2020. godine.

NAPOMENE
• Rok za prijavljivanje je najkasnije jedan dan prije polaska na putovanje ili do popune mjesta. Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 15 putnika.

065 946 187 *** 065 400 254 *** 059 260 400 Preobraženska bb Trebinje (prekoputa Marketa)

From KM145.00
Duration:
3 Days

Krstarenje meandrima Uvca 20.09.

Krećemo iz Trebinja u 06:00 sa stajališta ispred Agencije. Putujemo preko Bileće, Gacka, Foče, Višegrada uz usputne pauze po želji putnika. Nakon nekoliko sati ugodne vožnje stižemo do specijalnog rezervata prirode Uvac, jednog od najvećih prirodnih blaga Srbije. Po želji možete da birate da li ćete sledećih četiri sata provesti na krstarenju meandrima Uvca ili na Zlatiboru, u Stopića pećini i Sirogojnu.
– Grupa koja ide na krstarenje kanjonom Uvca ukrcava se na brod i obilazi čuvene meandre rijeke Uvac, brod ulazi i u jednu od pećina. U toku krstarenja brod se zaustavlja i pješke se penjemo na vidikovac gdje možete popiti kafu ili ručati, kao i fotografisati nezaboravne prizore Uvca. Takođe, velika je vjerovatnoća da ćemo na ovom mjestu sresti i bjeloglave supove i biti u prilici da ih fotografišemo izbliza, vodeći računa da ne uznemirimo ptice. Kolonija ove jedinstvene vrste ptica postala je najveća na Balkanu i jedna od najvećih u Evropi. Područje rezervata naseljava još 130 vrsta ptica. Priroda koja vas izmjesti iz vremena, pogledi bez kraja i tišina puna tajni, natjeraće vas da se zaljubite u ovaj raj na Zemlji.
– Grupa koja nastavlja ka Zlatiboru provodi vrijeme u obilasku čuvene Stopića pećine i Sirogojna i centra Zlatibora. Pećina ima impresivni ulaz visine 18 i širine 35 metara. Njena glavna atrakcija je podzemni vodopad visok 10 metara. Stopića pećina ima klimu koja zavisi od spoljašnjih vremenskih uslova – zimi je u njoj hladno, a ljeti toplo.U selu Sirogojno nalazi se jedini muzej na otvorenom u Srbiji “Staro selo”. Muzejska postavka zlatiborskih brvnara predstavlja svjedočanstvo kulture stanovanja u zlatiborskom kraju u 19. i početkom 20. vijeka. Pored starih kuća, tu su i objekti originalnog izgleda, ali prilagođeni turističkim potrebama, izložbeni i prodajni prostor proizvoda starih zanata i kopija muzejskih eksponata koje izrađuju seoske zanatlije; krčma Muzeja koja posjetocima nudi zlatiborska jela pripremljena na starinski način. Sastavni deo Muzeja čini Crkva Svetog Petra i Pavla sa vrijednim ikonostasom iz 1764. godine.
U kasnim popodnevnim časovima polazimo kući uz kraće usputne pauze. Dolazimo u Trebinje u večernjim časovima.
Cijena uključuje:
– prevoz minibusom/autobusom turističke klase
– usluge turističkih vodiča
– ulaznicu u specijalni rezervat Uvac
– krstarenje brodom
– ulaznice u Stopića pećinu i Sirogojno
Cijena ne uključuje:
– individualne troškove
CIJENA IZLETA: 60 KM U DVIJE RATE

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
• Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se polovina iznosa (30 KM), a preostala polovina (30 KM) najkasnije do 15.10.2020. godine.
NAPOMENE
• Rok za prijavljivanje je najkasnije jedan dan prije polaska na putovanje ili do popune mjesta. Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 15 putnika.

065 946 187 *** 065 400 254 *** 059 260 400 Preobraženska bb Trebinje (prekoputa Marketa)

From KM60.00
Duration:
N/A

Manastir Ostrog – Trojčindan 07.06.

Na Trojčindan, 07.06., posjetićemo Manastir Ostrog. Polazak je u 07:00 sa stajališta ispred turističke agencije Lux Travel Trebinje. Molimo Vas da rezervišete mjesta na vrijeme.…

From KM12.00
Duration:
1 Days