Stopama Cara Lazara 01-04.10.

STOPAMA CARA LAZARA
01 – 04. oktobar 2020. godine
DVA NOĆENJA

Dan I (01. oktobar, četvrtak veče):
Krećemo iz Trebinja u u večernjim časovima sa stajališta ispred Agencije. Putujemo preko Bileće, Gacka, Foče, Višegrada uz usputne pauze po želji putnika i kratka zadržavanja na graničnom prelazu.

Dan II (02. oktobar, petak):
U jutarnjim časovima stižemo u Manastir Đunis, ženski manastir u blizini Kruševca. Predanje o čudotvornoj vodi manastira Đunis potiče još iz 1898. godine kada se Bogorodica prikazala trinaestogodišnjoj djevojčici, pred kojom se tada otvorio izvor. Majka Božija ga je blagoslovila i prorekla da će liječiti bolesne. Manastir Đunis sa Crkvom Pokrova Presvete Bogorodice osvetio je patrijarh srpski Pavle. Čudesna iscjeljenja izvorske vode od manastira Đunis načinila su pravo mjesto hodočašća. Nakon obilaska manastira Đunisa krećemo ka još jednom čudotvornom manastiru, Manastiru Svetog Romana koji spada u najstarije manastire na prostoru Srbije i jedan je od malobrojnih koji su podignuti prije Nemanjića. Grob Svetog Romana Sinaita sa moštima i danas se nalazi u manastiru. On se poštuje kao čudotvorac i iscjelitelj. Zatim odlazimo do obližnjeg sela Gornji Adrovac gdje obilazimo „šarenu“ ili rusku crkvu, odnosno crkvu Sv. Trojice. Crkva je podignuta 1903. godine na mjestu gde je u srpsko–turskom ratu iz 1876. godine kao dobrovoljac poginuo ruski pukovnik Nikolaj Nikolajevič Rajevski, po kome je Tolstoj oblikovao lik Vronskog u romanu „Ana Karenjina“. U narodu je poznata kao „šarena crkva“ ili „crkva ljubavi“ ili ruska crkva, a podignuta je po planovima i priloženim sredstvima grofice Marije Rajevske.
Potom idemo do Kruševca.
Smještaj u apartmane. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan III (03. oktobar, subota):
U jutarnjim časovima obilazimo crkvu Lazaricu, najstarije i najvrednije kulturno dobro u gradu. Podigao ju je knez Lazar kao pridvornu crkvu svoje novosagrađene prestonice u slavu prvog sina Stefana, nasljednika prestola. Ispred ove crkve osveštana je srpska vojska pred polazak na Kosovo. Potom obilazimo kompleks Lazarev Grad, spomenike knezu Lazaru i kneginji Milici, Donžon kulu, Knežev dvor, stare česme, galeriju Milića od Mačve.
Potom obilazak čuvene fabrike „Rubin“, najvećeg proizvođača grožđa, vina i žestokih alkoholnih pića u Srbiji, uz mogućnost degustacije vina, a zatim nastavak putovanja ka Vrnjačkoj banji i dolazak u popodnevnim časovima.
Smještaj u apartmane, slobodno vrijeme i noćenje.

Dan IV (04. oktobar, nedelja):
U jutarnjim časovima obilazak promenade sa Mostom ljubavi, Vrapca, Japanskog vrta. Slobodno vrijeme. Obilazak Manastira Žiča.
Nastavak putovanja ka Trebinju uz usputne pauze i kraća zadržavanja na graničnim prelazima.
Dolazak u Trebinje u večernjim časovima.

CIJENA: 145 KM U DVIJE RATE

Cijena uključuje:
– prevoz minibusom/autobusom turističke klase
– dva noćenja u apartmanima u Kruševcu i Vrnjačkoj Banji
– turističke takse
– ulaznice u znamenitosti i ostale lokacije navedene u programu
– usluge turističkih vodiča
– putno-zdravstveno osiguranje

Cijena ne uključuje:
– individualne troškove
– doplatu za 1/1 sobu u iznosu od 50 KM
– degustaciju pića u fabrici „Rubin“

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
• Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se 70 KM, a preostali iznos od 75 KM najkasnije do 01.11.2020. godine.

NAPOMENE
• Rok za prijavljivanje je najkasnije jedan dan prije polaska na putovanje ili do popune mjesta. Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 15 putnika.

065 946 187 *** 065 400 254 *** 059 260 400 Preobraženska bb Trebinje (prekoputa Marketa)

From KM145.00
Duration:
3 Days