Krstarenje meandrima Uvca 20.09.

Krećemo iz Trebinja u 06:00 sa stajališta ispred Agencije. Putujemo preko Bileće, Gacka, Foče, Višegrada uz usputne pauze po želji putnika. Nakon nekoliko sati ugodne vožnje stižemo do specijalnog rezervata prirode Uvac, jednog od najvećih prirodnih blaga Srbije. Po želji možete da birate da li ćete sledećih četiri sata provesti na krstarenju meandrima Uvca ili na Zlatiboru, u Stopića pećini i Sirogojnu.
– Grupa koja ide na krstarenje kanjonom Uvca ukrcava se na brod i obilazi čuvene meandre rijeke Uvac, brod ulazi i u jednu od pećina. U toku krstarenja brod se zaustavlja i pješke se penjemo na vidikovac gdje možete popiti kafu ili ručati, kao i fotografisati nezaboravne prizore Uvca. Takođe, velika je vjerovatnoća da ćemo na ovom mjestu sresti i bjeloglave supove i biti u prilici da ih fotografišemo izbliza, vodeći računa da ne uznemirimo ptice. Kolonija ove jedinstvene vrste ptica postala je najveća na Balkanu i jedna od najvećih u Evropi. Područje rezervata naseljava još 130 vrsta ptica. Priroda koja vas izmjesti iz vremena, pogledi bez kraja i tišina puna tajni, natjeraće vas da se zaljubite u ovaj raj na Zemlji.
– Grupa koja nastavlja ka Zlatiboru provodi vrijeme u obilasku čuvene Stopića pećine i Sirogojna i centra Zlatibora. Pećina ima impresivni ulaz visine 18 i širine 35 metara. Njena glavna atrakcija je podzemni vodopad visok 10 metara. Stopića pećina ima klimu koja zavisi od spoljašnjih vremenskih uslova – zimi je u njoj hladno, a ljeti toplo.U selu Sirogojno nalazi se jedini muzej na otvorenom u Srbiji “Staro selo”. Muzejska postavka zlatiborskih brvnara predstavlja svjedočanstvo kulture stanovanja u zlatiborskom kraju u 19. i početkom 20. vijeka. Pored starih kuća, tu su i objekti originalnog izgleda, ali prilagođeni turističkim potrebama, izložbeni i prodajni prostor proizvoda starih zanata i kopija muzejskih eksponata koje izrađuju seoske zanatlije; krčma Muzeja koja posjetocima nudi zlatiborska jela pripremljena na starinski način. Sastavni deo Muzeja čini Crkva Svetog Petra i Pavla sa vrijednim ikonostasom iz 1764. godine.
U kasnim popodnevnim časovima polazimo kući uz kraće usputne pauze. Dolazimo u Trebinje u večernjim časovima.
Cijena uključuje:
– prevoz minibusom/autobusom turističke klase
– usluge turističkih vodiča
– ulaznicu u specijalni rezervat Uvac
– krstarenje brodom
– ulaznice u Stopića pećinu i Sirogojno
Cijena ne uključuje:
– individualne troškove
CIJENA IZLETA: 60 KM U DVIJE RATE

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
• Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se polovina iznosa (30 KM), a preostala polovina (30 KM) najkasnije do 15.10.2020. godine.
NAPOMENE
• Rok za prijavljivanje je najkasnije jedan dan prije polaska na putovanje ili do popune mjesta. Za realizaciju ovog aranžmana potrebno je najmanje 15 putnika.

065 946 187 *** 065 400 254 *** 059 260 400 Preobraženska bb Trebinje (prekoputa Marketa)

From KM60.00
Duration:
N/A