• Overview

Prebilovci – Hutovo blato

  1. 21. jun 2020. godine

jednodnevni izlet

 

Krećemo iz Trebinja u 08:00 sa stajališta ispred Agencije.

Vozimo se preko Bileće, Stoca, Čapljine. Posjetićemo Prebilovce, mjesto koje se nalazi na samo tri kilometra od Čapljine. Prebilovci su mjesto strašnog stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu. Posjetićemo Hram Hristovog Vaskrsenja.

Zatim nastavljamo vožnju do Parka prirode Hutovo blato. Vožnja traje samo 15-tak minuta. Hutovo blato je jedinstvena oaza u surovom i škrtom kršu zapadne Hercegovine. Idealan je za ljubitelje ptica i prirode, te porodica sa djecom jer je prepun slatkovodne ribe, divljih pataka, gusaka, liski, jastreba, čaplji, fazana, divljih konja. Međunarodno vijeće za zaštitu ptica stavilo je ovaj rezervat na listu važnih ptičjih staništa jer je ovaj rezervat najveći ovakve vrste u ovom dijelu Evrope kako površinom, tako i raznolikošću. Ova sub-mediteranska močvara okružena Daranskim jezerom je stanište za 240 vrsta ptica na njihovom migracionom putu, kao i desetinama vrsta kojima je ova lokacija stalno prebivalište. U vrijeme migracija na desetine hiljada ptica preplavi ovo jezero i njegovo okruženje.

Park je uređen za posjete, šetnje i uživanje u prirodi, a ovdje se nalazi i kafić/restoran.

Moguće je organizovati i vožnju brodićima – foto safari. Cijene zavise od veličine grupe, a kreću se već od 4 KM pa do 12 KM za krstarenje u trajanju od 45 minuta. (Možete se prijaviti za foto safari prilikom kupovine aranžmana u Agenciji ili tokom dolaska u autobusu. Predlažemo da uplatite na licu mjesta u Hutovu kada budemo znali konačan broj prijavljenih i tačnu cijenu koja zavisi od tog broja). Više informacija o svim sadržajima koje park nudi, kao i o cijenama pronađite na: http://hutovo-blato.ba/cjenik-2020/

U 16:00 se okupljamo i polazimo nazad. Dolazimo u Trebinje oko 18:00.

 

Cijena uključuje:

– prevoz klimatizovanim minibusom/autobusom turističke klase

– pratilac puta u autobusu

– ulaznicu u Park prirode Hutovo blato

 

Cijena ne uključuje:

– krstarenje (cijena zavisi od veličine grupe)

 

CIJENA IZLETA: 22 KM

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se cjelokupan iznos od 22 KM. Djeca do 15 godina starosti plaćaju 11 KM.

NAPOMENE

  • Rok za prijavljivanje je najkasnije jedan dan prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

 

065 946 187 *** 065 400 254 *** 059 260 400

Preobraženska bb Trebinje (prekoputa Marketa)