• Trip Outline

Polazak iz Trebinja u 06:00. Vožnja preko Mostara, Jablanice, Bugojna. Usput ćemo napraviti pauzu u Jablanici, u jednom od poznatih jablaničkih restorana.

Dolazak u Jajce, grad-muzej sa 29 nacionalnih spomenika, a koji je ujedno i kandidat za UNESCO. Obilazak Tvrđave (ulaznica na Tvrđavu uključena u cijenu). Sa zidina Tvrđave se pruža pogled na Jajce i stari grad koji odiše ambijentom starih bosanskih kuća. Za Tvrđavu se pretpostavlja da je postojala još u 13. v., a građena je i pregrađivana tokom nekoliko vijekova. Od tvrđave se prema rijekama Plivi i Vrbasu pružaju odbrambene zidine sa Medvjed kulom i Travničkom kapijom na istočnom zidu i Velikom tabijom, kulom na Džikovcu, Papaz kulom, Banjalučkom kapijom i Šamića tabijom na zapadnom zidu. Na putu prema Tvrđavi nalazi se Sahat kula, koja je u srednjem vijeku bila prvobitni ulaz u grad.

Slobodno vrijeme od dva sata vremena.

Putnici fakultativno mogu obići i ljepote grada Jajca od kojih izdvajamo:

- veličanstveni vodopad visine 21 metar (ulaznica: 4 KM),

- katakombe (2 KM),

- Mitrej - hram boga Mitrasa iz 3. vijeka (2 KM),

- Etno zbirku (2 KM),

- Omerbegova kuća,

- crkva Sv. Marije i toranj sv. Luke.

 

Napomena: djeca starosti do 7 godina imaju pravo na besplatan ulaz;

za učenike osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine određena je jedinstvena cijena tijekom cijele godine u iznosu od 1,00 KM po naplatnom mjestu/spomeniku.

Za studente i penzionere iz BiH određena je cijena ulaznice za sva naplatna mjesta/spomenike u iznosu 50% od aktuelne cijene na pojedinom spomeniku.

 

U dogovoreno vrijeme sastanak sa predstavnikom Agencije i polazak na Plivska jezera, mjesto gdje ćemo odmoriti i oči i dušu. Dvadeset vodenica izgrađenih na sedrenoj pregradi između Velikog i Malog Plivskog jezera daju posebnu draž ovom mjestu. Od 2009. godine su nacionalni spomenik BiH.

Polazak nazad u 17:00.

Cijena samo 39 KM (za djecu ispod 15 godina popust 50%).

Cijena uključuje:
 Prevoz klimatizovanim turističkim minibusom/autobusom
 Usluge pratioca iz Agencije
 Ulaznice na Tvrđavu

 

Rezervišite na vrijeme!

065 946 187 (i Viber)
059 260 400
Preobraženska bb Trebinje (preko puta Marketa)

 

Organizator putovanja i prevoznik je TA „LUX TRAVEL“ d.o.o. Trebinje

Za ovo putovanje je potrebno najmanje 40 putnika.

zh_CNChinese