• Overview

MANASTIR MORAČA 
BIOGRADSKA GORA
28. jun 2020. godine (nedelja)

🚌Krećemo iz Trebinja u 07:00 sa stajališta ispred Agencije.
🚌Vozimo se preko GP Klobuk sa kratkim zadržavanjima na graničnim prelazima.
🚌Prva destinacija nam je slavni Manastir Morača podignut 1252. godine sa čuvenim srednjovjekovnim freskama iz života proroka Ilije. Glavna crkva Moračkog manastira posvećena je Uspenju Presvete Bogorodice i pripada raškoj školi. U manastiru se nalazi veliki kameni sarkofag u kome je najvjerovatnije sahranjen knez Stefan Vukanović Nemanjić, ktitor manastira i unuk Stefana Nemanje. Ovdje ćemo se zadržati oko sat vremena. U neposrednoj blizini manastira se nalazi i manji kafić u kojem možete da se osvježite.
🚌Zatim nastavljamo vožnju do Nacionalnog parka Biogradska gora gdje se nalazi jedna od tri sačuvane evropske prašume sa stablima starim nekoliko vijekova i visine i preko 45 metara, kao i „najljepše jezero Balkanskog poluostrva“ (riječi čuvenog Jovana Cvijića). Dobri poznavaoci prirode tvrde da ja na području Biogradske gore prisutna vegetacija cijele Zemljine sjeverne hemisfere.
Oko jezera postoji uređena staza za šetnju u dužini od 3,5 km. Prirodni prizori su nezaboravni, uživaćete i dušom i okom u ovom raju. Moguće je iznajmiti i drvene brodiće sa veslima i uživati u prirodi i sa vode (cijena jednog brodića je 8€ po satu. U brodić staju tri osobe maksimalno, pa možete i podijeliti troškove). Pored jezera se nalazi i Centar za posjetioce gdje ćete po želji pogledati informativni film o Nacionalnom parku. Takođe, u parku se nalazi i kafe-restoran (Lux-ov savjet svojim putnicima: ovaj restoran je skuplji i savjetujemo da prvo upitate za cijene ili da se osvježite u kafiću u Morači). Planirano zadržavanje u parku je nekoliko časova.
🚌Sakupljamo se na parkingu kod autobusa u 17:00 polazimo kući uz jednu kratku usputnu pauzu u Podgorici (u zavisnosti od situacije) ili na drugom mjestu. Dolazimo u Trebinje u večernjim časovima.

Cijena uključuje:
– prevoz minibusom/autobusom turističke klase
– pratilac puta u autobusu
– ulaznicu u Nacionalni park Biogradska gora (u iznosu od 6 KM)
Cijena ne uključuje:
– individualne troškove
– vožnju brodićem (8€ ukupno po brodiću, max tri osobe)

CIJENA IZLETA: 39 KM U DVIJE RATE

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
• Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se cjelokupan iznos od 39 KM ili možete iskoristiti povoljnost plaćanja na dvije rate, u tom slučaju do polaska uplaćujete 20 KM, a preostalih 19 KM najkasnije do 28.07.2020. godine. Djeca do 15 godina starosti plaćaju 20 KM.
NAPOMENE
• Rok za prijavljivanje je najkasnije jedan dan prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.

065 946 187 *** 065 400 254 *** 059 260 400
Preobraženska bb Trebinje (prekoputa Marketa)

#LuxTravel #Trebinje #jednodnevniizleti #ToJeMojaOmiljenaAgencija