Vodopad Kravice, Počitelj i Blagaj - 1 Day

kravice

Vodopad Kravica se nalazi 40 kilometara od Mostara. To je definitivno jedan od najinteresnatnijih prirodnih fenomena u ovom području. Tok rijeke Trebižat sa još nekoliko pritoka se ulijevaju i prave vodopad visine oko 30 metara. Spuštajući se u dolinu Trebižata imate osjećaj dolaska u sasvim u drugi svijet, sa bogatom florom i faunom. Naši gosti mogu provesti cijeli dan na ovoj lokaciji kupajući se u hladnim vodama Trebižata, sunčajući se na lokalnim plažama, ili se upoznavati sa lokalnim gastronomskim specijalitetima.

U dolini rijeke Neretve, glavno uporište u odbrani od Turaka bilo je u Počitelju. Ovu tvrđavu je izgradio kralj Tvrtko godine 1383. i imala je  stratešku ulogu u kontrolisanju puta do mora dolinom rijeke Neretve. Danas istorijski gradić Počitelj, izgrađen ispod tvrđave ima orijentalni izgled i kao takav potpuno je u funkciji turizma i kulturnih priredbi.

U istorijskim izvorima Blagaj se prvi put spominje 1423. godine. Blagaj se nalazi na izvoru rijeke Bune i derviške Tekije, izgrađene oko 1520. godine, s elementima osmanske arhitekture i mediteranskog stila te se smatra nacionalnim spomenikom.

You can send your inquiry via the form below.

en_GBEnglish
sr_RSSerbian en_GBEnglish