Krstarenje Bokom Kotorskom - 1 Day

Boka-Kotorska

Bokokotorski zaliv spada medju najljepše zalive svijeta. Sastoji se iz četiri međusobno povezana moreuza: Hercegnovskog, Tivatskog, Risanskog i Kotorskog, a okružen je planinama Lovćen i Orjen. Sa svih strana Bokokotorski zaliv okružuju strme i okomite stijene koje se ogledaju u modro plavoj vodi Jadranskog mora. PerastRisanGospa od Škrpjela i Kotor su mjesta koja se ne smiju propustiti.

Plava Špilja

Krstarenje počinje u Tivtu. Za vrijeme putovanja prolazimo pored ostrva Sv. Marko i Ostrva cvijeća kao i predivnih primorskih naselja Krašića i Rosa i poluostrva Luštica. Na kraju ovog dijela putovanja uplovljavamo u zaliv plaže Žanjice i ovdje imamo pauzu od 90 min. Pauzu možete iskoristiti za kupanje, osvježenje u nekoliko plažnih barova ili da se ukrcate na jednu od brodica koje vas vode u Plavu špilju na kupanje, ronjenje i razgledanje.

Gospa od Škrpjela

Nakon ovoga nastavljamo za Herceg Novi, prolazeći pored ostrva Mamula i poluostrva Prevlaka. Potrebno nam je 40 min vožnje do Novoga. U Herceg Novom imamo pauzu od 60 min. Nastavljamo naše krstarenje Bokom i prolazimo pored Zelenike, Kumbora, Bijele, i dolazimo do ostrva Gospa od Škrpjela. Preko puta ostrva smješten je predivan stari grad Perast, vrlo poznat i bogat u prošlosti sa flotom od više od 100 brodova. Ovdje imamo pauzu od 30-60 min koju možete iskoristiti za razgledanje crkvice, ili jednostavno za uživanje na ostrvcu usred zaliva.

Kotor

Nakon ove pauze krećemo za Kotor, najveći i najpoznatiji grad Boke, grad koji je zbog svojih istorijskih spomenika zaštićen od strane UNESKO-a kao svjetska kulturna baština.  Ovaj dio putovanja kroz Kotorski zaliv traje 50 min i to je ujedno i najljepši dio Bokokotorskog zaliva, jer se na neponovljiv način miješaju prirodne ljepote ogledanja visokih planina u moru i djela ljudskih ruku: palate nekadašnjih slavnih pomoraca, crkve i katedrale kao i neponovljivi kotorski bedemi. Kada već stignemo u Kotor, tamo je pauza od 60 minuta. Zatim se vraćamo brodom do Tivta, a zatim krećemo nazad za Trebinje.

You can send your inquiry via the form below.

en_GBEnglish
sr_RSSerbian en_GBEnglish